Subscribe Twitter

Friday, March 30

Egg Tart..



nak Portugese Egg Tart..
tapi yang ada cuma egg tart yg biasa..


belasah jerlaaaaa..

;p

Thursday, March 29

Burpppp..


 roti sosej yang panjangggg ni memang feveret sayer..
sebab senang nak beli..
susah nak tinggalkan kedai lama-lama kalo keje sorang..
hati tak tenang je kalo pegi beli yang order2 kat fudkot..
malas nak tunggu lama.
kang orang masok kedai, sayer takde..
barang hilang kang..
sayer jugak yang kene ganti..
huhu


plus, sangat-sangat mengenyangkan..
harga cuma rm2.80


tengok muffin ni..
banyakkkkk sangat choc chips kan?
memang bloated lepas makan ni..


pewot buncet..
hati hepi..

pish!

Puasa..



beshnye kalo buka puasa nanti dapat makan ni..
harap-harap ada lagi..



keje full hari ni..

buhsannyeeeeeee!

Saturday, March 24

666



kihkihkih..

;p

Tuesday, March 20

Jemput2 & J-Card


 balik keje macam malas nak masak..
just buat jemput2 sayor (guna sayor lebih lauk tengahari tadi)
errr campor  sekali dengan isi ikan goreng..
haha..
bak kata Kak Jee, : kita yang buat dia kannnnnnnnn..
hentam saje la labuuuuuu..
janji kenyang..

;p


petang tadi sempat buat replacement J-card yang hilang last  week..
mana tah letak..
kene bayar Rm5..
cissssssss..
tapi takpe..
kaler yang available cuma kaler PINKKKKKKK je..
ada hikmah kad hilang rupanya..
kihkihkih..

Monday, March 19

Happy!

tah macam mana tetiba hari ni nak beli barang dapor kat pasar..
sejak TERbaca entry Sis ni..
macam-macam yang dia dapat beli dengan RM80 kat pasar..
sayer pon gigih la bangun pagi-pagi nak pegi pasar..




tempat yang dituju..


hasilnya..
memang berbaloi-baloi..
less than Rm50 boleh dapat ayam sekor, ikan sepinggan, sayor macam-macam jenis,
bawang, ikan bilis, kentang, tauhu, fishcake,
telor, cilipadi, kicap..
isyyyyyy..
giler murah!


ikan kembung goreng ikot suka hati..
hahaha..
mekaseh cik osmet tolong siangkan ikan..
ai geliiiiiiii..
hahahahhaa..





sambal tumis sikittt..
alhamdulillah..

bye giant!
bye ekonsave!


Sunday, March 18

Full Satisfaction!


balik keje terus zasssssssss ke Subaidah Mitc..
yeayyyyyyyy!



pekena nasi kandaq..
super duper sedapppppppp!
amik ayam madu & perot..
auwwwwwwww..
makan sambil nenges kesedapan..
haha


licinnnnnnnnnnnnnn..


makan nasi pukul 12.00 am tuuuu..
pagi ni bangun perot masih penoh..
haha..
kenyang sampai  petang..
kihkihkih..


senyum sampai telinga.

Saturday, March 17

Cuci Mata

adoiiiiiiiii..

jatuh cintaaaaaaa la dengan beg ni..

tapi Rm3850 tuuuu..

takpe..

cuci mata je dulu..

berangan je dulu..

ada rezeki, kasi sambarrrrrrrrrr..

tah biler pon tak tahu..

hiks


sayer selalu cuci mata kat SINI 

selamat menjamu mata!

;p


Sedapnyeeeeee!




nak nasi kandar lagiiiiiiiii..
dan lagiiiiiii..
dan lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Dynamo Kaler Pink..Sukaaaaaaaaaaaa!

selama ni pakai yang kaler pepel..
semalam baru 1st time nampak kaler pink ni..
sebab semalam baru nak beli baru..
yang sedia ada dah nak habis..
so sayer tak pernah la nak amik tau sebelom ni..

paling besh bila ada offer..
harga cuma Rm12.99!
harga asal Rm18.90..

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!



tak sabar nak cuci baju..

kompom wangiiiiiiiiiii..







Friday, March 16

Capati Timeeee

selalu balik keje mesti nak singgah gerai capati ni..


paling suka daging kima..
sedappppp..
sekarang dah ada banyak kuah..
semalam ada kari kambing, kuah sardin, dhal..
sayer amik semuaaaaaa sekali..
kecuali sambal tumis..

 

kuah dhal..

kari kambing..

kuah sardin..

ayam kima..
hissyyyyy akak ni masak apa pon sedap!
kuah sardin dia super duper sedap..

 

akak dan anak-anak dia yang gigih mencari rezeki..

 

nyum3..

burppppppp..
alhamdulillah..


Thursday, March 15

Haihhhhhh..Bila Bole Dapat..


dari duluuuuuuuuu dok mengidam beg ni..
susah betol nak cari yang imitate punya..
maklumlah..
yang ori belom mampu lagi..
huhuhu


Craving Lagik..ahaks




sejak akhir-akhir ni tiap-tiap malam mesti nak makan aiskrim coklat..
stress kott?
or tak lama lagi bulan nak mengambang..
hiks..
dah 3 malam berturut-turut makan aiskrim coklat sebelom tido..
parah..parah..


petang tadi beli brownies ni..
ermmmm..
sedappp..
tapi macam 'tak sampai'..
macam ada yang kurang..
tak cukup rasa coklat kot?




errr mungkin kene makan ni baru puas agaknye..
adeh..
dahla bukan murah..
setahun sekali je bole beli..
huhuhu..

tapi tahun ni belom beli lagi..
so, bole la kannnnn..
hiks..

nakkkkkkkkkkkkk!

Friday, March 9

Adoiiiiii

tiba-tiba..
teringinnnnn..
nak masak kari ayam..
hiks..




tunggu lah off day nanti..
insya allah..

*sume pic di google-ed*

Thursday, March 8

Takde Tajuk..


sambal nasi lemak ada lagi..
so repeat makan tu jerla esoknya..
hihi..



 si Tatam yang 'kepenatan'..
hahaha..
comeyy je tido camtu..


erkk..
sejak akhir-akhir ni sayer makin berani sikit bermain dengan kaler..
saja suka-suka..

;p