Subscribe Twitter

Wednesday, August 31

Salam Aidilfitri!


malam raya..

 menu raya kali ni..
rendang daging..
serunding daging
ayam  masak merah..
kuah lodeh..
nasi impit..
ketupat pulut..
telur burung masak sambal..

 mama  bertungkus  lumus kat dapor..


dalam pukul 2 am macam tu,
masing-masing nak rasa semua lauk..
hihi..

 pagi raya..

wajiblah bergambar satu family kannnn..










 antara tetamu terawal yang datang..


 dapat duit raya dari mama!
tenkiu mama!
duit raya dari ayah dah dapat in advanced..
heeee

 masa untuk keluar beraya..




P/S: Jom singgah kedai handbag sayer!


Sunday, August 28

Kek Marble..

kek ni memang wajib ada time  raya..
mama sayer tempah  kat kawan dier..
siap demand nak 3 kaler tuu..


sebab tahun lepas  punya order buat dua kaler jeee..
tahun ni hambekkkk..
4 kaler terus..
hihi..
sedapppppppppppp!


selamat hari  raya semua!


P/S: Jom singgah kedai handbag sayer!


Tuesday, August 23

Malam-malam Teringinnnnn..

nak makan burger tepi jalan..
kat tempat selalu beli tutup pulak..
gigih pulak mencari ke Pantai Puteri..
nasib  baik ada..
 dari jauh dah  bole nampak cahaya kuning memancar-mancar..

 macam-macam adaaaaaaaa..

 kalau ada yang berminat nak buat francais pon boleh..


 oblong beef  burger with cheeseeeeeeeee..

nyum-nyum..

 
 dapat jugak makan..
alhamdulillah..
;p


P/S: Jom singgah kedai handbag sayer!


Sunday, August 21

Lagi Seminggu je Lagi..

kejap je dah nak raya ek..
tapi macam tak terasa nak prepare apa-apa..
baju raya before puasa dah hantar dah..
tak  tanya lagi dah siap ke belom..
hiks..
kalaulah cik tailor tu terlupa..
menangis pagi raya nanti..
hihi..


hari ni buka beli  nasi lemak..
dah  berhari-hari dok  tengok..
macam  sedap je nampak..
tapi  selalu end up dengan beli kuew teow goreng..
hari ni mujurlah kuew teow tu dah habis..
memang rezeki nasi lemak lah nampak  gayanya..
sedapppppp..


beberapa  hari  yang lepas  ada beli mooncake ni kat JJ..
nak beli yang dalam  isi aiskrim tak jumpa  pulak..
so beli yang inti mangga..
bila dah  beli mangga baru ternampak inti  durian..
aiseyyyyy..

next time la kotttt..


P/S: Jom singgah kedai handbag sayer!


Wednesday, August 17