Subscribe Twitter

Saturday, April 7

Bihun Sup

sabtu di tempat kerja..


bole pulak teringat-ingat bihun sup semalam..
tengahari tadi sambung makan lagi..
dan sekarang..
masih mahu lagi.
hiks..



makan dengan bawang goreng yang digoreng sendiri..

nyum3..


*sayer tahu tuhan telah mereka cerita yang cantik untuk sayer*

sayer pasrah.

 

Thursday, April 5

Down.

hari ni mood agak down lepas dapat call dari FBL (my faculty)..
tah cemana dia kata sayer tak amik 1 subject lagi..

adoiiii..
hancur.
musnah.
hampa.
kecewa.

means sayer tak bole konvo la tahun ni..
(harap2 mama & ayah tak baca blog ni)

aduhaiiiiii..

sia-sia la sayer pegi interview hari tuh..
ni minggu depan sayer dapat lagi dua interview..
both kat KL jugak..

grrrrrrrrrrr..



bila hati tengah down, marilah makan something yang sweet..


blueberry muffin yang super duper sedap!

 down.
down.
down.


sangat-sangat moist..


cuba untuk senyum.

*sigh*

Wednesday, April 4

Lama Tak Beli..




nyum3!

Isnin.



hari yang paling berdebar-debar..
ada interview keje..
kat KL pulak tuh..
padahal KL tu la tempat yang paling sayer nak elakkan..
tapi kalo dah ditakdirkan rezeki sayer kat sana..
sayer terima je dengan hati terbuka..


siap print  map lagik..
haha tak mainla GPS ni..
kihkihkih..


alhamdulillah..
berjaya sampai 3 jam lebih awal dari masa interview..


cepat-cepat tukar baju..
hihi..
tak lama mana pon interview tu..
yang buat jadi lama sebab nak tunggu the second interviewer
dia super duper bizi..
dengan yang ni relax sikittt..
sebab takde formal-formal sangat..
siap tanya raya nanti nak cuti berapa lama?
plus, dengan dia just communicate in malay je..
hiks..

compared to the first interviewer,
dia tanya soklan yang agak mencabar kepala hotak jugak laa..
tanya apa maksud business,
apa maksud Knowledge Management..
(owh sayer amik degree Business & Knowledge Management)

haishhh nasib baik dia tak suruh sayer buat soklan maths..
kalo tak, kompom tak lepas..

ada rezeki dapatla..
kalo takde, nak buat macam mana kan..
sayer dah buat yang terbaik dah sayer rasa..
walaupun mungkin ada 'tergelincir' sana sini..
harap dapatla dipertimbangkan..
huhuhu


sampai melaka terus membaham KFC..
tak agak-agak amik yg 1 bucket..
kelaparan punya pasal..
time interview takde rasa lapar ke hape..
hiks..


tapi sudahnya 2 ketol tak habis..


esoknya 2 ketol tu buat lauk..

;p


 

Friday, March 30

Egg Tart..



nak Portugese Egg Tart..
tapi yang ada cuma egg tart yg biasa..


belasah jerlaaaaa..

;p

Thursday, March 29

Burpppp..


 roti sosej yang panjangggg ni memang feveret sayer..
sebab senang nak beli..
susah nak tinggalkan kedai lama-lama kalo keje sorang..
hati tak tenang je kalo pegi beli yang order2 kat fudkot..
malas nak tunggu lama.
kang orang masok kedai, sayer takde..
barang hilang kang..
sayer jugak yang kene ganti..
huhu


plus, sangat-sangat mengenyangkan..
harga cuma rm2.80


tengok muffin ni..
banyakkkkk sangat choc chips kan?
memang bloated lepas makan ni..


pewot buncet..
hati hepi..

pish!

Puasa..



beshnye kalo buka puasa nanti dapat makan ni..
harap-harap ada lagi..



keje full hari ni..

buhsannyeeeeeee!

Saturday, March 24

666



kihkihkih..

;p

Tuesday, March 20

Jemput2 & J-Card


 balik keje macam malas nak masak..
just buat jemput2 sayor (guna sayor lebih lauk tengahari tadi)
errr campor  sekali dengan isi ikan goreng..
haha..
bak kata Kak Jee, : kita yang buat dia kannnnnnnnn..
hentam saje la labuuuuuu..
janji kenyang..

;p


petang tadi sempat buat replacement J-card yang hilang last  week..
mana tah letak..
kene bayar Rm5..
cissssssss..
tapi takpe..
kaler yang available cuma kaler PINKKKKKKK je..
ada hikmah kad hilang rupanya..
kihkihkih..

Monday, March 19

Happy!

tah macam mana tetiba hari ni nak beli barang dapor kat pasar..
sejak TERbaca entry Sis ni..
macam-macam yang dia dapat beli dengan RM80 kat pasar..
sayer pon gigih la bangun pagi-pagi nak pegi pasar..




tempat yang dituju..


hasilnya..
memang berbaloi-baloi..
less than Rm50 boleh dapat ayam sekor, ikan sepinggan, sayor macam-macam jenis,
bawang, ikan bilis, kentang, tauhu, fishcake,
telor, cilipadi, kicap..
isyyyyyy..
giler murah!


ikan kembung goreng ikot suka hati..
hahaha..
mekaseh cik osmet tolong siangkan ikan..
ai geliiiiiiii..
hahahahhaa..





sambal tumis sikittt..
alhamdulillah..

bye giant!
bye ekonsave!